بیوگرافی و تاریخچهافراد مشهور

بیوگرافی دکتر مریم رزاقی آذر ؛ چهره ماندگار پزشکی ایران + زندگی شخصی و همسر

دکتر مریم رزاقی آذر کیست؟

دکتر مریم رزاقی آذر کیست؟ ایشان فوق تخصص غدد و متابولیسم کودکان، یکی از چهره‌های ماندگار پزشکی ایران است. او در سال ۱۳۲۷ در تهران متولد شد و از سال ۱۳۴۶ تحصیلات پزشکی خود را در دانشگاه علوم پزشکی تهران آغاز کرد. پس از فارغ‌التحصیلی در سال ۱۳۵۱، به مدت دو سال به عنوان پزشک عمومی در مناطق محروم کشور خدمت کرد. سپس در سال ۱۳۵۳ وارد دوره تخصص غدد و متابولیسم کودکان شد و در سال ۱۳۵۷ با درجه تخصص از دانشگاه علوم پزشکی تهران فارغ‌التحصیل شد.

دکتر رزاقی آذر پس از فارغ‌التحصیلی به عنوان استادیار در دانشگاه علوم پزشکی تهران مشغول به کار شد. او در سال ۱۳۶۲ به مقام دانشیاری ارتقا یافت و در سال ۱۳۷۲ به درجه استادی رسید. او همچنین از سال ۱۳۶۲ تا کنون عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران بوده است.

دکتر رزاقی آذر در طول دوران فعالیت خود، تحقیقات متعددی در زمینه بیماری‌های غدد و متابولیسم کودکان انجام داده است. او در سال ۱۳۶۲ اولین مورد بیماری نادر apparent mineralocorticoid excess را در ایران تشخیص داد. این بیماری در آن زمان تنها در هفت مورد در دنیا گزارش شده بود. دکتر رزاقی آذر با انجام تحقیقات گسترده، ژن مسئول این بیماری را شناسایی کرد و به این ترتیب، زمینه درمان این بیماری در دنیا فراهم شد.

دکتر رزاقی آذر همچنین در زمینه آموزش پزشکی نیز فعالیت‌های گسترده‌ای داشته است. او تاکنون بیش از ۱۰۰ دانشجوی دکتری و فوق تخصص را در زمینه غدد و متابولیسم کودکان تربیت کرده است. او همچنین عضو هیئت تحریریه چندین مجله پزشکی و عضو کمیته‌های مختلف وزارت بهداشت است.

دکتر رزاقی آذر به دلیل خدمات ارزنده خود در زمینه پزشکی، در سال ۱۳۹۴ به عنوان چهره ماندگار پزشکی ایران انتخاب شد. او همچنین در سال ۱۳۹۵ به عنوان استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی تهران منصوب شد.

بیوگرافی دکتر مریم رزاقی آذر | چهره ماندگار پزشکی ایران + زندگی شخصی و همسر

زندگی شخصی و خانوادگی

دکتر رزاقی آذر در سال ۱۳۴۶ در سن ۱۷ سالگی با همسر خود ازدواج کرد. حاصل این ازدواج چهار فرزند است که هر چهار نفر آنها در حال حاضر در زمینه‌های مختلف علمی و پزشکی مشغول به فعالیت هستند.

دکتر رزاقی آذر در زندگی شخصی خود نیز به عنوان یک زن موفق شناخته می‌شود. او توانسته است با مدیریت صحیح، به طور همزمان به فعالیت‌های علمی، آموزشی و خانوادگی خود بپردازد.

بیشتر بخوانید:

حواشی مربوط به دفاع از نام خلیج فارس

دکتر مریم رزاقی آذر، فوق تخصص غدد و متابولیسم کودکان، در کنفرانسی علمی در دبی که با اسپانسری شرکت‌های فرانسوی و چینی برگزار شد، از نام خلیج فارس دفاع کرد.

در این کنفرانس، دکتر رزاقی آذر دو مقاله در مورد سن بلوغ ارائه کرد. در هنگام ارائه مقاله یکی از محققان اماراتی، از عبارت “خلیج عربی” استفاده کرد. دکتر رزاقی آذر از این موضوع ناراحت شد و پس از ارائه مقاله اول خود، در دفاع از نام خلیج فارس گفت: “خلیج فارس همیشه خلیج فارس بوده و تا ابد هم خلیج فارس خواهد ماند.”

این سخنان دکتر رزاقی آذر مورد استقبال حضار قرار گرفت، اما مسئولان کنفرانس گفتند که او موضوع را سیاسی کرده است و باید عذرخواهی کند. دکتر رزاقی آذر در پاسخ گفت که سخنانش حقیقت و درست بوده است.

با این حال، مسئولان کنفرانس اجازه ندادند که دکتر رزاقی آذر مقاله دوم خود را ارائه دهد. آنها همچنین اعلام کردند که قصد دارند دکتر رزاقی آذر را دستگیر کنند.

دکتر رزاقی آذر و سایر محققان ایرانی حاضر در کنفرانس به هتل بازگشتند. اما آنها متوجه شدند که امکان ورود به اتاق‌های خود را ندارند. در لابی هتل، دکتر رزاقی آذر با یک مامور پلیس مواجه شد.

بیوگرافی دکتر مریم رزاقی آذر | چهره ماندگار پزشکی ایران + زندگی شخصی و همسر و حواشی مربوط به دفاع از نام خلیج فارس

پلیس از دکتر رزاقی آذر خواست که اعتراف نامه‌ای مبنی بر اینکه در کنفرانس دچار خطا شده است، امضا کند. دکتر رزاقی آذر از این کار امتناع کرد. پلیس به او گفت که اگر اعتراف نامه را امضا نکند، باید امارات را ترک کند و حق ترانزیت از امارات را نخواهد داشت.

دکتر رزاقی آذر گفت که در ایران کارهای بسیاری دارد و باید هر چه سریعتر به کشور خود بازگردد. او همچنین گفت که قصد ندارد از نام خلیج فارس عذرخواهی کند.

با این حال، دکتر رزاقی آذر متوجه شد که پلیس قصد دارد از او اعتراف بگیرد تا بتواند قانونا علیه او اقدام کند. بنابراین، او متنی را نوشت که در آن به دفاع از نام خلیج فارس پرداخت.

پس از خواندن این متن، نظر پلیس نسبت به دکتر رزاقی آذر تغییر کرد. پلیس از دکتر رزاقی آذر عذرخواهی کرد و گفت که با رئیس خود صحبت می‌کند تا نظر او را نسبت به این ماجرا تغییر دهد.

توصیه‌های دکتر رزاقی آذر به دانشجویان پزشکی

دکتر رزاقی آذر در مورد توصیه‌های خود به دانشجویان پزشکی می‌گوید:

  • همیشه کسب علم کنند و به دانسته‌های قبلی خود متکی نباشند.
  • در کار مداوای بیماران خدا را یاد کنند و بدانند که این خداوند است که شفا می‌دهد.
  • در کار خود به دنبال دانش روز باشند و همواره مطالعه کنند.

خاطرات دکتر رزاقی آذر از دوران پزشکی

خاطرات دکتر رزاقی آذر از دوران پزشکی

دکتر رزاقی آذر در مورد خاطرات خود از دوران پزشکی می‌گوید:

  • یکی از خاطرات خوب من مربوط به زمانی است که در بیمارستان نیویورک مشغول به کار بودم. اوایل یکی از پزشکان خانم بیمارستان به طرز شدیدالّحنی از من خواست که حجابم را بردارم. من ساعتی با او به بحث نشستم تا ثابت کنم که حجاب برای حفظ منزلت زن و شخصیت اوست.
  • دوران طبابت من پر از خاطرات خوب و بیادماندنی بوده است.

به این مطلب چه امتیازی میدی؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا