فیلم و سریالانیمه ها

انیمه چیست و چه فرقی با انیمیشین دارد؟(هرآنچه قبل از تماشای انیمه باید بدانیم)

اگر در این صفحه قرار دارید، احتمالاً قرار است به‌تازگی به دنیای انیمه وارد شوید. خوشحالیم که می‌خواهید با ما همراه شده و به نکاتی مربوط به این دنیای گسترده، واقف شوید. برخی از افراد بدون اینکه بدانند انیمه چیست، آن را تماشا می‌کنند.

انیمه‌هایی مانند فوتبالیست‌ها و پوکمون از این دسته بوده و طرف‌داران زیادی دارند؛ با اینکه فرد تماشاکننده معمولاً نمی‌داند در حال تماشای چیزی به نام «انیمه» است. بدیهی است که این موضوع مشکلی ندارد؛ ولی در صورتی ‌که بدانید انیمه چیست و با تاریخچه آن آشنا شوید، با دید بهتری می‌توانید به تماشای آن بپردازید.

از طرفی ممکن است دنیای انیمه برای تازه‌واردان مقداری عجیب و دلهره‌آور باشد. اگر از این دسته از افراد هستید، مطالعه راهنمای تماشای انیمه برای شما الزامی است تا بدانید انیمه چیست و دیگر حس منفی‌ نسبت به آن نداشته باشید.

انیمه‌ها در سال‌های اخیر رشد صعودی داشته و راه زیادی را از ژاپن به کل جهان سفر کرده و حالا طرف‌داران بی‌شماری دارند. ما با هدف آشنا کردن شما با جهان گسترده انیمه و پاسخ دادن به برخی از سوال‌های احتمالی‌تان، این مقاله را گردآوری کرده‌ایم. اگر نکته‌ای در رابطه با انیمه‌ها می‌دانید که در این مطلب آورده نشده است، لطفاً آن را با ما در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.

فهرست مطالب:

انیمه چیست و چه ربطی به مانگا و لایت ناول دارد؟

نام انیمه از تلفظ کلمه انیمیشن به ژاپنی، یعنی «animēshon» آمده است. در واقع انیمه، انیمیشنی است که از ژاپن پدید آمده؛ اما در خارج از ژاپن به‌عنوان چیزی بیشتر از یک انیمیشن شناخته می‌شود. در سراسر جهان به خصوص جهان غرب، سبک انیمه‌ها آن‌قدر خاص و منحصربه‌فرد است که ژانر کاملاً متفاوتی در زیرمجموعه محتوای انیمیشنی به حساب می‌آیند.

در اصل اکثر انیمه‌ها بر اساس مانگا مرتبط تولید می‌شوند؛ اما رفته‌رفته تعداد انیمه‌هایی که اقتباسی از مانگا نیستند و اصل داستان منحصر به خودشان است، در حال افزایش است. اگر برایتان سوال شده مانگا چیست، پاسخ شما را خواهیم داد. مانگا رمان‌های گرافیکی یا همان کمیک ژاپنی هستند که همچون انیمه‌های ژاپنی سبک بسیار به‌خصوصی داشته و نمی‌توان آن‌ها را با کمیک‌های غربی در یک دسته قرار داد.

از طرفی شمار انیمه‌هایی که بر اساس لایت ناول‌ها (light novel) تولید می‌شوند نیز با گذشت زمان بیشتر می‌شود. لایت ناول، سبکی از رمان‌های ژاپنی بوده که به طور مخصوص برای قشر نوجوان و جوان نوشته می‌شود. از رمان‌های عادی کوتاه‌تر بوده و بیشتر برای کسانی که عادت به خواندن مانگا دارند، مناسب است.

انیمه‌ها معمولاً در ژانرهای علمی – تخیلی و فانتزی تولید می‌شوند. عناصری که در بسیاری از آن‌ها دیده می‌شوند شامل  محیطی فوق مدرن و آینده‌گرایانه، اسلحه‌های عجیب و پیشرفته، سفرهای فضایی و موجودات فضایی، ربات‌ها، قدرت‌های ماوراءالطبیعه و داستانی پیچیده و کاراکترهای زیاد هستند. حالا که می‌دانید انیمه چیست، می‌توانیم به سراغ تاریخچه تولید آن برویم.

تاریخچه انیمه

تاریخچه انیمه: ظهور انیمه با پسر آسترویی

اولین نمونه انیمه ژاپنی، در سال 1907 در سریالی به نام Katsudou Shashin با کارگردانی جونیچی کوچی استفاده شد. این سریال راجع به عکاسی است که با استفاده از آخرین تکنیک‌های تکنولوژی آن زمان همچون دایوراما، عکس‌برداری خود را انجام می‌دهد.

سریال مذکور نتوانست به معروفیت خاصی برسد تا وقتی که اوسامو تزوکا آن را در سال 1953 بازسازی کرد. در پرونده کاری اوسامو تزوکا می‌توانیم شاهد انیمه معروف Tetsuwan Atom یا پسر آسترویی باشیم. تا زمان مذکور، عبارت «انیمه» به کار نرفته بود و اولین باری که این عبارت مورد استفاده قرار گرفت در سال 1963 هنگام انتشار سریال پسر آسترویی بود.

پس از آن روزبه‌روز به محبوبیت انیمه‌ها افزوده می‌شد تا اینکه در دهه 1980، انیمه‌ها به‌دلیل پخش آن‌ها از تلویزیون ژاپن، به شهرت بالایی در سراسر کشور دست یافتند. در آن زمان ژانرهای شونن و شوجو بیشترین میزان مخاطب را داشتند. اگر با این دو اصطلاح آشنا نیستید، نگران نباشید؛ معنی آن‌ها برایتان توضیح می‌دهیم. ژانر شونن تمرکز بر ساخت محتوایی مخصوص پسران و به‌طور کل آقایان داشته و ژانر شوجو، نقطه مقابل آن بوده و برای دختران و خانم‌ها تولید می‌شود.

کم‌کم شهرت انیمه‌ها به بیرون از ژاپن راه پیدا کرده و در سال 1989 نیز با انتشار فیلم انیمیشنی آکیرا، در بین مخاطبان و منتقدان آمریکایی به محبوبیت زیادی دست یافت. باید خاطرنشان کنیم یکی از تاثیرگذارترین انیمه‌ها در تاریخ ژاپن، انیمه نائوشکا از دره باد (Nausicaä of the Valley of the Wind) از کارگردان و نویسنده محبوب هایائو میازاکی است.

از دهه 1980 به بعد، صنعت انیمه به پول‌سازترین صنعت سینمای ژاپن تبدیل شد و توجهات بسیار زیادی را به این کشور و فرهنگش جلب کرد. جالب است بدانید محبوبیت انیمه به‌قدری زیاد است که طرف‌داران مناسبت‌های انیمه‌ای برای برخی از تعطیلات منسوب کرده‌اند؛ به‌عنوان مثال 18 مارس، به‌عنوان روز سایان‌ها (نام گروهی در انیمه دراگون بالز) نامیده شده است.

نحوه ساخت انیمه‌ها به چه صورت است؟

انیمه‌ها روش ساخت نسبتا مشابهی با دیگر انیمیشن‌ها داشته و وقت و تلاش زیادی می‌طلبند. ترتیب انجام کارها به این صورت است: پیش‌تولید و برنامه‌ریزی، طراحی پس‌زمینه و کاراکترها، نوشتن فیلمنامه و آماده‌سازی استوری بوردها، ضبط صدا، کشیدن نقاشی و عکس‌برداری، ادیت کردن و کارهای نهایی.

در ابتدا، داستان انیمه باید مشخص شده و توسط نویسنده نوشته شود؛ سپس استوری بورد آن (نمونه تصویرسازی شده اولیه) تهیه شود. سپس انیماتورهای اصلی بر اساس استوری بورد، نقاشی‌های اولیه را طراحی و آماده می‌کنند. پس از تکمیل مراحل مذکور، تیم‌های دیگر به عکس‌برداری و فیلم‌برداری، ادیت و پردازش رنگ می‌پردازند. در نهایت، ضبط صدا توسط صداگذاران انجام شده و بر روی انیمه قرار می‌گیرد.

ویژگی‌هایی که باعث منحصربه‌فرد بودن سبک انیمه‌ها می‌شوند

شرح این ویژگی‌ها، مقداری چالش‌برانگیز است؛ چرا که انیمه‌های بسیار گوناگونی با ژانرها و کانسپت‌های مختلفی وجود دارند. با این حال، ویژگی‌هایی را که نسبت به انیمیشن‌های دیگر خاص‌تر و بارزتر هستند، در اینجا به طور خلاصه شرح می‌دهیم.

1) ویژگی‌های فیزیکی اغراق‌آمیز کاراکترها

کاراکترهای انیمه‌ای به‌قدری متفاوت هستند که به‌محض دیدن آن‌ها می‌توانید تشخیص دهید که با بقیه کاراکترهای انیمیشن‌ها و کارتون‌ها تفاوت دارند. اکثر کاراکترهای انیمه‌ای دارای چشمانی بسیار درشت و در عین حال صورت کوچک هستند.

در انیمه‌ها شاهد برخی ویژگی‌های حرکتی هستیم که آن‌ها را فقط در این آثار می‌بینیم؛ به‌عنوان مثال پدید آمدن خطوط قرمز بر گونه کاراکتر نشان‌دهنده سرخ شدن او و قطره‌ی عرق شرم نشان‌دهنده استرس و خجالت کاراکتر است.

2) صحنه‌های جنگی منحصربه‌فرد

صحنه‌های جنگ در انیمه‌ها معمولاً دارای خشونت بالا بوده و با جزئیات و اغراق زیاد به تصویر کشیده می‌شوند. علاوه بر این، در برخی از انیمه‌ها، از سلاح‌های عجیب و ناآشنایی استفاده می‌شود که قوانین فیزیک را زیر سوال می‌برند؛ البته این موضوع از ویژگی‌های اکثر انیمه‌هاست. باید خاطرنشان کنیم که همه‌ی انیمه‌ها دارای صحنه‌های جنگی خشن نیستند.

3) خط داستانی پیچیده با مخاطب بزرگسال

برخلاف گرافیک نسبتاً ساده، شاهد داستان‌های عمیق و بسیار پیچیده‌ای در اکثر انیمه‌ها هستیم. همان‌طور که در ادامه خواهیم گفت، مخاطب انیمه‌ها معمولاً بزرگسالان هستند و ممکن است علاوه بر صحنه‌های نامناسب برای کودکان، داستان آن برایشان بسیار پیچیده باشد. برخی انیمه‌ها بسیار طولانی بوده و تعداد فصل‌های زیادی دارند که در طی این فصل‌ها، خط داستانی انیمه جذابیت خود را از دست نمی‌دهد.

4) استفاده از تکنیک انیمیشن محدود 

انیمه‌ها معمولاً توسط استودیوهای انیمیشن 2 بعدی تولید می‌شوند و روش ساخت متفاوتی نسبت به بقیه انیمیشن‌ها دارند. در تولید انیمه‌ها از تکنیک انیمیشن محدود (limited animation) استفاده می‌شود.

حال برایتان شرح می‌دهیم که انیمیشن محدود در انیمه چیست. در این تکنیک، تکه‌هایی که در برخی از صحنه‌ها مشابه هستند، به‌جای طراحی جدید، دوباره استفاده می‌شوند. مزیت استفاده از تکنیک انیمیشن محدود این است که هزینه کمتری برای تولید انیمه‌ها صرف شده و همچنین انیمه‌ها زودتر به تولید نهایی می‌رسند.

فرق انیمه و انیمیشن

فرق بین انیمه ، انیمیشن و کارتون چیست؟

برای شرح انیمه چیست و چه فرقی با انیمیشن دارد، ابتدا باید بدانیم هرکدام از آن‌ها چه چیزی هستند. در بالا توضیح دادیم انیمه چیست و حالا به سراغ انیمیشن می‌رویم.

انیمیشن در واقع فرایندی که شما می‌توانید برای اضافه کردن تحرک به مدل‌های 2 بعدی و 3 بعدی و کاراکترها از آن استفاده کنید. در واقع به زبان ساده ما یک سری تصاویر ثابت و بی‌حرکت در هر فریم داریم و با اضافه کردن انیمیشن، آن‌ها را به حرکت درمی‌آوریم؛ پس به طور دقیق نمی‌توان انیمیشن را با کارتون و انیمه مقایسه کرد.

البته این نکته را باید بدانیم که معنی اصلی انیمیشن نادیده گرفته می‌شود و معمولاً به معنی کارتون به کار می‌رود. در واقع هر بار می‌گوییم انیمیشن، منظور کارتون‌هایی است که فاقد سبک ژاپنی انیمه‌ها هستند.

فرق بین انیمه و انیمیشن از لحاظ مخاطب

کارتون و انیمه از جنبه‌های مختلفی با هم تفاوت دارند که در اینجا به شرح آن‌ها می‌پردازیم. اولین و مهم‌ترین وجه تفاوت کارتون و انیمه، قشر مخاطب آن‌هاست. اکثر انیمه‌ها برای مخاطبان بزرگسال طراحی و تهیه می‌شوند. از جلوه‌های گرافیکی گرفته تا محتوا، بیشتر انیمه‌ها مناسب کودکان کم سن نیستند.

اگر جلوی طرف‌داران انیمه یا به‌اصطلاح اوتاکوها، انیمه‌ها را کارتون بخوانید به‌احتمال زیاد با واکنش خوبی مواجه نخواهید شد. دلیل این موضوع این است که کارتون‌ها معمولاً تمرکزشان روی تولید محتوایی مناسب برای کودکان است.

فرق بین انیمه و انیمیشن از لحاظ طراحی کاراکتر

اگر از لحاظ طراحی شخصیت‌ها بخواهیم مقایسه کنیم، شخصیت‌های درون انیمه نسبت به کارتون، شباهت بیشتری به واقعیت دارند؛ اما شخصیت‌های درون کارتون‌ها معمولاً ویژگی‌های واقع‌گرایانه‌ای ندارند و در واقع از روی آناتومی بدن انسان‌ها طراحی نشده‌اند. اکثر شخصیت‌های کارتونی، کاریکاتورها هستند چرا که موضوعات کارتون‌ها معمولاً خنده‌دار است و کاریکاتورها می‌توانند روی این قضیه تاثیر بگذارند.

همان‌طور که بالاتر گفتیم انیمه‌ها معمولاً از روی مانگا ساخته می‌شوند که مانگاها اغلب محتوایی بزرگ‌سالانه دارند؛ ازاین‌رو ساختار شخصیت‌ها به واقعیت نزدیک‌تر بوده و شاهد طراحی شبیه به آناتومی انسان خواهیم بود.

فرق بین انیمه و انیمیشن از لحاظ نحوه ساخت

تفاوت دیگر کارتون و انیمه در نحوه طراحی و ساخت آن‌ها است. همان‌طور که پیش از این گفتیم، انیمه‌ها از تکنیک انیمیشن محدود استفاده می‌کنند و فریم بیشتر قسمت‌های معمول آن‌ها به‌جای اینکه به‌طور جدید طراحی و نقاشی شوند، دوباره استفاده می‌شوند. از طرفی انیمه‌ها تمرکز زیادی روی طراحی پس‌زمینه دارند تا صحنه تاثیرگذارتری را بر جا بگذرانند. این در حالی است که تولیدکنندگان انیمیشن‌ها بیشتر به کاراکترها و حرکت آن‌ها توجه دارند.

بررسی انواع کاراکترها در انیمه

معمولاً مردم کاراکترها را فقط به دو دسته خوب و بد تقسیم می‌کنند؛ اما این دسته‌ها می‌توانند انواع مختلفی از شخصیت‌ها را در خود گنجانده باشند. در اینجا می‌خواهیم راجع به آرکی تایپ‌های مختلف شخصیت‌های انیمه‌ها صحبت کنیم. ممکن است بپرسید آرکی تایپ انیمه چیست؟ آرکی تایپ یا (archetype) وقتی به وجود می‌آید که کاراکتری با ویژگی‌های شخصی نسبتاً مشابه را در انیمه‌های مختلف ببینیم. در واقع آرکی تایپ نوع دسته‌بندی کاراکترها است. این دسته‌بندی‌ها در همه نوع رسانه‌ای دیده می‌شود؛ ولی در حوزه انیمه جدی‌تر گرفته شده و شاهد دسته‌های خاص‌تری هستیم.

1) دسته نابغه‌ها

در بسیاری از انیمه‌ها و حتی فیلم و سریال‌ها، شاهد کاراکتری هستیم که شخصیتی بسیار تاثیرگذار داشته و در همه‌ی کارها خبره است. افراد مذکور در دسته نابغه‌ها جای می‌گیرند چرا که به طور ذاتی با استعدادهای زیاد، زاده شده‌اند. نابغه‌ها می‌توانند نقش اصلی، نقش فرعی و یا حتی نقش منفی داستان باشند. از این دسته می‌توان به شیکامارو در ناروتو و سنکو در دکتر استون اشاره کرد.

2) دسته سخت‌کوش‌ها

دسته سخت‌کوش‌ها معمولاً موردعلاقه طرف‌داران انیمه هستند که دلیلش را در ادامه می‌فهمید. این دسته معمولاً برعکس دسته قبلی، یعنی نابغه‌ها هستند. معمولاً نابغه‌ها بدون تلاش خاصی و فقط با استعداد ذاتی به جایگاه خود رسیده‌اند؛ ولی شرایط برای اعضای این دسته مشابه نیست.

سخت‌کوش‌ها معمولاً در ابتدا استعداد و توانایی خاصی ندارند و حتی دارای عیب و ایرادهایی هستند که باعث ضعفشان در بعضی شرایط می‌شود. با این وجود اکثر اعضای این دسته دارای روحیه‌ای سرکش بوده که به مشکلات زندگی خود غلبه کرده و به دنبال آرزوها و خواسته‌های خود می‌روند. با این توصیفات، احتمالاً برایتان روشن شد چرا این دسته جزو پرطرف‌دارترین‌ها هستند. بهترین مثال‌ها برای دسته سخت‌کوش‌ها می‌تواند راک لی و مایت گای از انیمه ناروتو باشند.

3) دسته مرموز و کم‌حرف‌ها

افراد این دسته را نیز در اکثر انیمه‌ها، فیلم‌ها و سریال‌ها می‌بینیم. دسته مرموزها علاقه‌ای به صحبت با دیگران نداشته و معمولاً ساکت هستند که همین موضوع باعث می‌شود نزدیکی به آن‌ها بسیار سخت شود.

معمولاً افراد این دسته بی‌احساس به نظر می‌آیند؛ ولی گاهی کارهایی از آن‌ها سر می‌زند که این فرضیه رد می‌شود. دسته کم‌حرف‌ها معمولاً نقش بسیار مهم و حیاتی داشته و یاران بسیار قدری هستند. برای مثال گیو تومیوکا از شکارچی شیطان و گوردن آگریپا از انیمه شبدر سیاه نمونه‌ها‌ی خوبی از این دسته هستند.

4) دسته کله‌پوک‌های قدرتمند

با اعضای این دسته معمولاً در ژانر شونن مواج می‌شویم. دسته کله‌پوک‌های قدرتمند، شامل افرادی است که از آی‌کیو پایینی برخوردار بوده؛ ولی هنگام جنگ و قدرت‌نمایی کسی نمی‌تواند رقیب آن‌ها باشد. لوفی از انیمه وان پیس مثال خوبی برای افراد این دسته است.

5) دست خوش‌شانس‌ها

تشخیص این دسته در انیمه‌ها، ممکن است مقداری دشوار باشد؛ ولی تقریباً همیشه کاراکتری وجود دارد که کاملاً بر پایه شانس از خطرات در امان می‌ماند و یا در زمانی مناسب به کمک شخصیت‌های اصلی می‌شتابد. می‌توان کاراکتر Satan از دراگون بالز را در این دسته قرار داد.

6) آرکی تایپ‌ها با پسوند دره (dere) در انیمه

دسته‌های این مجموعه، همگی پسوند دره داشته و کاراکترها را بر اساس نوع بیان احساسشان نسبت به فردی دیگر دسته‌بندی می‌کنند. خیلی‌ها بر این باورند که دسته‌های این مجموعه همگی برای کاراکترهای مونث صدق می‌کنند؛ اما این‌گونه نیست و برای کاراکترهای مذکر نیز به کار می‌روند.

7) دسته داندره‌ها (Dandere)

داندره‌ها کاراکترهایی بسیار خجالتی بوده و معروف به این هستند که فقط از دور فردی را که دوستش دارند، زیر نظر می‌گیرند. هیناتا هیوگا در انیمه ناروتو می‌تواند مثال خوبی برای داندره‌ها باشد. او با وجود حس داشتن به ناروتو، فاصله خود را با او حفظ می‌کند و نمی‌گذارد حسش برملا شود.

8) دسته یاندره‌ها (Yandere)

افراد این دسته دیوانه‌وار عاشق کاراکتر دیگری هستند و حاضرند برای فرد مذکور همه چیز را فدا کنند. معمولاً افراد این دسته بانمک و معمولی به نظر می‌آیند ولی روی عصبانی و ترسناک آن‌ها را زمانی می‌بینیم که خطری عشقشان را تهدید کند. این افراد به‌قدری شیفته دیگری هستند که حتی در برخی موارد فرد مذکور نیز از آن‌ها می‌ترسد. یونو گاسای از انیمه خاطرات آینده مثال خوبی از این دسته می‌سازد.

9) دسته مایادره‌ها (Mayadere)

این دسته معمولاً جزو کاراکترهای منفی بوده که خوی ظالمی نیز دارند؛ اما با پیدا کردن عشقشان رفتار لطیف‌تری پیدا کرده و حتی حاضرند به قهرمانان داستان بپیوندند تا با کسی باشند که دوست دارند. ژوویا لاکسر از Fairy Tail جزو این دسته است.

10) دسته سوندره‌ها (Tsundere)

سوندره‌ها کاراکترهایی هستند که ظاهری خشک و بی‌تفاوت داشته و احساسات خود را از کسی که دوست دارند، پنهان می‌کنند. با این وجود انتظار توجه از فرد مذکور دارند و در صورتی که این توجه را دریافت کنند رفتارشان تغییر کرده و به فردی ملایم تبدیل می‌شوند. استلا ورمیلیون از انیمه جوانمردی یک شوالیه شکست‌خورده، مثال خوبی برای سوندره‌ها است.

11) دسته هیمدره‌ها (Himedere)

هیمه در ژاپنی به معنای پرنسس بوده پس هیمدره کاراکتری است که دوست دارد با او همچون شاهزاده‌ها رفتار شود. افراد این دسته معمولاً از خانواده‌های والامقام بوده و دوست دارند به آن‌ها احترام گذاشته شود؛ حتی از سمت کسانی که دوستشان دارند. می‌توان نوئل سیلوا از شبدر سیاه را برای هیمدره‌ها مثال زد.

12) دسته کامیدره‌ها (Kamidere)

این دسته نوع شدیدتر هیمدره‌ها بوده و به کاراکترهایی اشاره دارد که فکر می‌کنند از خدایان بوده و انتظار دارند بقیه به پرستش آن‌ها بپردازند. کامن آمای ماسک و تاتسوماکی از انیمه مرد تک مشتی، مثال بارزی برای کامیدره‌ها هستند.

AMV در انیمه چیست؟

عبارت AMV به معنای موزیک ویدئو انیمه‌ای است که معمولاً توسط طرف‌داران ساخته شده و ویدئویی رسمی نیست. موزیک ویدئوهای انیمه‌ای معمولاً از صحنه‌های یک یا چندین انیمه تشکیل می‌شود و آهنگی روی آن قرار می‌گیرد. از آن جایی که این ویدئوها رسمی نیستند، توسط طرف‌دارها به طور مستقیم در شبکه‌های مدیایی مثل یوتیوب، قرار می‌گیرند.

کلمه AMV معمولاً از سمت طرف‌داران آمریکایی مورد استفاده قرار گرفته می‌شود. اولین موزیک ویدئو انیمه‌ای در سال 1982 توسط جیم کپوزتاس (Jim Kaposztas) که برای چنل علمی تخیلی آمریکایی کار می‌کند، ساخته شد. AMV ساخته شده شامل تصاویری از سریال GUNDAM بود که روی آن آهنگ Mr. Roboto از گروه راک Styx پخش می‌شد. شما نیز می‌توانید با استفاده از نرم‌افزارهای ادیت ویدئو، به ساخت AMV از انیمه مورد علاقه خود بپردازید.

معرفی انیمه برای تازه‌واردان به این عرصه

این موضوع کاملاً به سلیقه خود شما برمی‌گردد؛ ولی چندین انیمه که عامه‌پسندتر هستند را به شما پیشنهاد خواهیم داد. اگر به دنبال انیمه برای قشر کم‌سن‌وسال هستید، انیمه‌هایی همچون پوکمون، دراگون بال زد، ناروتو، افسانه کورا و سیلور مون مناسب هستند. از انیمه‌های مخصوص بزرگسالان نیز به شما اتک آن تایتان محبوب، مدرسه قهرمانانه من (My Hero Academia)، کسلوانیا (Castlevania) و دفترچه مرگ (Death Note) را توصیه می‌کنیم. باز هم خاطرنشان می‌کنیم که ژانرهای انیمه بسیار گسترده هستند و شما با توجه به سلیقه و تمایلات خودتان حتماً می‌توانید انیمه مناسب خود را  با کمی جست‌وجو پیدا کنید.

اگر وقت دیدن انیمه‌های سریالی را ندارید، بهتر است از انیمه‌های سینمایی از جمله کارهای فوق‌العاده کارگردان هایائو میازاکی شروع کنید. از انیمه‌های ساخته شده توسط او می‌توان به شهر اشباح، قلعه متحرک هاول، همسایه من توتورو و پرنسس مونونوکه اشاره کرد.

بعد منفی انیمه‌ها و مضرات آن

یکی از مضرات تماشای انیمه، اعتیادآور بودن آن است. انیمه‌ها معمولا دارای قسمت‌های زیاد با مدت‌زمان کم هستند. ممکن است پس از تماشای اولین قسمت انیمه در آن غرق شوید و زمان زیادی را پای تماشای انیمه بگذارید. مورد دیگر می‌تواند آسیبی باشد که انیمه‌ها به کودکان وارد می‌کند.

انیمه‌ها درجه‌بندی سنی دارند و درصورتی‌که کودکان، انیمه‌هایی با درجه سنی بیشتر از سن خود تماشا کنند، امکان آسیب‌هایی جبران‌ناپذیر به روح و روان آنها وجود دارد. درجه‌بندی انیمه‌ها از لحاظ خشونت، صحنه‌های جنسی، استفاده از مواد مخدر و سخنان نامناسب انجام می‌شود. بدیهی است درصورتی‌که کودک به تماشای انیمه‌ای که مناسب سن او نیست بپردازد، با صحنه‌های نامناسبی روبه‌رو خواهد شد. بیشتر انیمه‌ها دارای خشونت بالایی هستند پس در نظر داشته باشید که ممکن است روی پرخاشگری کودک شما تاثیر بگذارند.

چگونه جلوی تاثیر منفی انیمه‌ها در کودکان را بگیریم؟

سایت‌های زیادی وجود دارند که رده‌بندی سنی فیلم و سریال‌ها را نمایش می‌دهند و صحنه‌های مذکور را با جزئیات می‌نویسند. این بخش‌ها به‌اصطلاح «Parents’ Guide» نام دارند. شما با جست‌وجویی ساده در گوگل می‌توانید از رده سنی انیمه مدنظر مطلع شوید و تصمیم بگیرید آیا به درد کودک شما می‌خورد یا خیر.

درصورتی‌که چیزی از انیمه‌ها نمی‌دانید و در حال تحقیق برای کودک خود هستید، پیشنهاد می‌دهیم این مقاله را به طور دقیق مطالعه کنید. پس از کسب اطلاعات کافی، با باقی اعضای خانواده خود می‌توانید مشورت کنید که کودک شما تا چه میزان و تا چه رده سنی می‌تواند به تماشای انیمه بپردازد.

خلاصه راهنمای آشنایی با انیمه

در ابتدا متوجه شدیم انیمه یعنی چه و سپس با برخی اصطلاحات مهم در رابطه با دنیای انیمه آشنا شدیم. همان‌طور که می‌دانید، دنیای انیمه بسیار بزرگ بوده و به دنبال آن اصطلاحات بسیار متنوعی نیز پیدا می‌شود. از طرفی این سبک از انیمیشن به‌خودی‌خود استایل بسیار خاصی داشته که این مورد در رابطه با همه جوانب یک انیمه صدق می‌کند؛ به‌عنوان مثال دسته‌بندی کاراکترها نیز سبکی خاص دارند که پیش از این برایتان شرح دادیم. امیدواریم با مطالعه این مطلب کانسپت انیمه‌ها را به‌خوبی درک کرده باشید و بتوانید به این جهان جالب و اعتیادآور قدم بگذارید.

کاربران وب‌سایت ویدو این مطالب را پیشنهاد می‌کنند:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا