
سریال رهایم کن به کارگردانی شهرام شاه حسینی از پربیننده ترین سریال های نمایش خانگی اخیر بوده است. این سریال از ابتدا انتشار با حواشی و جنجال هایی رو به رو شد که در نهایت به گرفتن نامه ممیزی منجر شد. پس از اخطار گرفتن سریال رهایم کن، باری دیگر موج انتقادات نسبت به دیالوگ های سریال راه افتاده است و به دنبال آن قرار است بیلبوردهای سریال رهایم کن جمع شوند. در ادامه با ما همراه باشید تا سراغ جزییات ماجرا برویم.
در اولین واکنش تهیه کننده سریال «رهایم کن» به حملات، عصر ایران نقل شده از مجید مولایی نوشت: «سریال من هزینه دعوای صداوسیما و ارشاد را می دهد یا دعوای ساترا و نمایش خانگی؟ سریال را ببینید و بعد قضاوت کنید، ما هم اشتباه می کنیم و عذرخواهی می کنیم!»
خبرگزاری تسنیم پس از اعلام تصمیم وزارت ارشاد برای جمع آوری بیلبوردهای شهری این سریال نوشت: «پخش سریال «رهایم کن» از فیلیمو مدت هاست که به دلیل صحنه ها و دیالوگ ها غیر متعارف با مشکل مواجه شده است. خط اصلی سریال رقابت عشقی دو برادر است!»
این خبرگزاری در ادامه توضیح داد: «در روزهای اخیر انتشار بخشی از این سریال و دیالوگ های رد و بدل شده بین افسانه (خواهر حاتم و هاتف) و بهرام (خدمتکار خانواده نایب سرخی)، با اعتراض مخاطبان و مردم مواجه شد.»
تسنیم تصریح می کند: «در این بین برخی رسانه ها درخواست کردند که پس از این اعتراضات و انتقادات مربوط به سریال، تبلیغات بیلبورد سریال «رهایم کن» جمع شود. پیگیری های وزارت ارشاد نشان می دهد پس از انتقادات گسترده مردمی نسبت به محتوای سریال «رهایم کن»، تمامی تبلیغات بیلبوردی سریال «رهایم کن» از سراسر کشور جمع آوری می شود.»
پیش از این سازمان جهانی تنظیم مقررات رسانه های صوتی و تصویری (ساترا) اعلام کرده بود که این سریال مجوزی از شورای صدور مجوز ندارد.
خدمات فرهنگ و هنر همچنین درباره این سریال و فیلیمو نوشت: «پلتفرم پرمخاطب «فیلیمو» بدون کسب مجوز از تریبون های نظارتی با انتشار سریال های تحریک آمیز با محتوای براندازانه به فعالیت غیرعادی خود ادامه می دهد و این آثار به شدت مورد انتقاد رسانه ها قرار می گیرد.»
این خبرگزاری در ادامه افزود: «سریال اخیر این پلتفرم با عنوان «رهایم کن» در هفتههای اخیر با اعتراضات گستردهای در فضای مجازی و رسانهها مواجه شده و حجم گسترده بیلبوردها برای این سریال در کانون جدی توجه قرار گرفته است.»
روزنامه کیهان در ادامه با انتقاد از تبلیغات محیطی این سریال توسط سازمان زیباسازی شهرداری نوشت: «تبلیغات غیرمجاز و غیراخلاقی یک سریال توسط نهادهای مسئول جای سوال دارد! با پخش بخشی از این سریال و دیالوگ های رد و بدل شده بین دو شخصیت سریال، بخشی از مردم که به تولیدات ملی اعتماد دارند، نارضایتی خود را از ترویج بدحجابی و عفت اعلام کردند.»
این روزنامه همچنین خاطرنشان کرد: «اکنون با توجه به اینکه همچنان بیلبورد سریال «رهایم کن» در سطح شهر دیده می شود، باید دید واکنش نهادهای مسئول به تبلیغات این سریال چیست؟ جای سوال است که چرا و چگونه سریالی بدون مجوز که علناً به تخریب عفت عمومی اختصاص دارد، امکان تبلیغات محیطی را در شهر پیدا کرده است.
اداره ارتباطات و امور بین الملل سازمان تهران در پی انتشار خبری با عنوان «مشکل سریالی جدید برای شهرداری تهران» یکشنبه 17 اردیبهشت ماه در بخش اخبار ادبی و هنری صفحه 3 روزنامه کیهان زیباسازی شهر یک پاسخ ارسال کرد.
متن پاسخ سازمان زیباسازی شهر تهران به روزنامه کیهان:
«پس از اظهارنظرهایی درباره تبلیغات سریال «رهایم کن»، لازم به ذکر است که این مجموعه نمایش های خانگی پس از اخذ مجوز رسمی از وزارت ارشاد اسلامی، اطلاعیه های زیست محیطی سازه های شهر را اعلام کردند و با توجه به قانون، این سازمان با محتوای پیش بینی شده تداخلی ندارد.»
بر اساس این گزارش، مجوز تبلیغات محیطی این سریال در 8 اردیبهشت ماه سال جاری صادر و به سازمان زیباسازی ارسال شد. همچنین بر اساس ضوابط مصوب قانونی در وزارت ارشاد، دو مرجع از اداره کل ارشاد اسلامی استان تهران و اداره تبلیغات و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد، متولی صدور مجوز تبلیغات محیطی هستند.
کیهان در واکنش به پاسخ سازمان زیباسازی شهر تهران نوشت: «ضمن قدردانی از پایبندی سازمان به قانونمندی، با توجه به اینکه سریال مذکور مجوز قانونی برای نمایش عمومی ندارد و همچنین حاوی محتوای غیراخلاقی و ناآشنا است، باید تذکر می دادیم که آگهی اشتباه و مغایر با اهداف فرهنگی در انتشار و تبلیغ آن برای شهروندان است.»
روزنامه کیهان مدعی است عباس محمدیان مدیر عاملب خش تبلیغات و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به خبرنگار کیهان مسئولیت این موضوع را نپذیرفت.
میثم نیلی مشاور عالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سرمقاله ای با اشاره به بستر انتشار این سریال نوشت: «فیلیمو هر روز بدتر، فحاشی تر و نامنظم تر از دیروز! بی قانونی و سرکشی برخی افراد پایانی ندارد.» او قبلاً در توییتر خود درباره Filimo گفته بود که این پلتفرم مرزهای بی قانونی را درنوردیده است.
در فضای توییتر علیرغم اینکه اکثر مخاطبان نظرات مثبتی نسبت به این سریال داشتند، برخی از کاربران با طرح برخی از جنبه ها به سمت این سریال هجوم بردند. یکی از موضوعاتی که باعث خشم این کاربران شد، اشاره به اقلیت های جنسی بود که این منتقدان تصور می کردند کارگردان به عمد در کار خود گنجانده است.
برخی از آنها از زنان بی حجاب و سیگاری یاد کردند.
احسان رستگار روزنامه نگار سردبیر و نویسنده «همشهری جوان» در اکانت کاری خود خطاب به علیرضا زاکانی شهردار تهران با انتقاد شدید از این سریال خواستار پرداختن به تبلیغات شهری در این سریال شد.
بیلبوردهای سریال رهایم کن جمع شد
با افزایش انتقادات نسبت به سریال رهایم و پیرو برخی از این موضوعات در وزارت ارشاد تصمیم گرفته شد تا تمامی بیلبوردهای تبلیغاتی سریال «رهایم کن» از سراسر کشور جمع آوری شود.
<!–
–>