
به گزارش گروه فرهنگی تایم سیتی، شصت سال پیش در چنین روزی در حالی که مردم دشت ورامین در سومین روز شهادت سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) عزادار بودند، این خبر را شنیدند. . . پس از دستگیری امام راحل و پوشاندن لباس عزاداری، لباس عزاداری خود را پوشانده و برای دفاع از مرجع تقلید خود پیاده به سمت تهران حرکت کردند.
اطلاعیه دبیرخانه شورای انقلاب فرهنگی به مناسبت گرامیداشت قیام ۱۵ خرداد
حرکت کفن ها از دشت ورامین از مسیرهای مختلف، مردم پیشوا از بارگاه مطهر امامزاده جعفر (علیه السلام)، مردم روستای محمد آباد، عرب ها و مردم روستای قلعه.سین بدون اطلاع از حرکات همدیگر عازم تهران شدند و در بین راه مردم ورامین و اطراف و حتی کشاورزانی که مشغول برداشت گندم بودند نیز به آنها اضافه کردند.
طبق اسناد ساواک، جمعیتی بیش از 5000 نفر قبل از ظهر حرکت خود را به سمت تهران آغاز کردند و حوالی شب به محل پل باقرآباد رسیدند، پل تاریخی که بر روی یکی از شاخه های اصلی رودخانه جاجرود ساخته شده بود. ، تنها راه عبور محسوب می شد.
ماموران رژیم طاغوت با در اختیار داشتن انواع سلاح های زمانه، در آن سوی پل باقرآباد سنگر گرفته بودند و با دیدن جمعیت به دستور سرهنگ بهزادی، به روی مردم کفن پوش تیراندازی کردند و 7 نفر از مردم مردان جوان این کشور کشته شدند.
شهید سید مرتضی طباطبایی رفیعی
شهید سید مرتضی طباطبایی رفیعی اولین فردی است که خبر دستگیری حضرت امام خمینی (ره) را به شهرستان ورامین و شهر محمد آباد آورد و می توان به عنوان اولین فردی که پیام آور قیام مردم شد نام برد. از 15 خرداد. ورامین.
وی در سال 1308 در شهر محمد آباد به دنیا آمد و ثمره زندگی او چهار فرزند به نام های حسن، حسین، محسن و زینب است.
این شهید بزرگوار در فروردین 42 در حادثه فیضیه در قم حضور یافت و توسط تکاوران رژیم به شدت مجروح شد.
وی بعدازظهر پانزدهم خرداد ماه در پل باقرآباد به شهادت رسید و پیکرش توسط نیروهای نظامی به همراه سایر شهدا به مسکر آباد منتقل و به طرز عجیبی به خاک سپرده شد.
شهید طباطبایی تنها شهید این قیام است که پیکرش پس از 8 سال توسط خانواده اش از قبرستان مسگرآباد تهران به زادگاهش در روستای محمدآباد عربها منتقل و به خاک سپرده شد.
شهید عزت الله رجبی در سال 1312 در روستای سناردک از توابع شهرستان ورامین دیده به جهان گشود و ثمره زندگی وی فرزند پسری به نام علی است. .
او به همراه دیگر همرزمانش در خط مقدم یاغی ورامینی بود و در تیراندازی رژیم روی پل باقرآباد به شهادت رسید.
پیکر این شهید بزرگوار نیز در قبرستان مسکر آباد به خاک سپرده شد.
شهید امیرهوشنگ معصومشاهی
شهید امیرهوشنگ معصومشاهی در سال 1314 در شهرستان ورامین دیده به جهان گشود و از آن پس در طول عمر پربرکت خود همواره در رفع مشکلات مردم تلاش می کرد.
وی اولین شهید قیام 15 نفره خرداد ورامین است که بر اثر اصابت گلوله به قلب و در آغوش برادرش به شهادت رسید.
محل دفن این شهید بزرگوار در قبرستان مسکرآباد است.
شهید جعفر عرب مقصودی
شهید جعفر عرب مقصودی در سال 1314 در روستای محمد آباد به دنیا آمد و ثمره زندگی وی پنج فرزند به نام های داود، محمدرضا، علی، فاطمه و زهرا است.
وی از دوستان شهید طباطبایی است که در این قیام از ناحیه پا مورد اصابت گلوله قرار گرفت و پس از دستگیری به دلیل عدم معالجه در بازداشتگاه، به بیماری سرطان مبتلا شد و در بیمارستان فیروزآبادی درگذشت و پیکرش به خاک سپرده شد. یک مکان ناشناخته هنوز اثری از قبر این شهید نیست.
شهید مصیب مهابادی
شهید ابوالقاسم اردستانی
شهید ابوالقاسم اردستانی در سال 1313 در روستای کهنک چشم به جهان گشود و ثمره زندگی پربار او سه پسر به نام های اکبر، علی اصغر و کبری است.
او از مداحان عصمت و طهارت اهل بیت بود که در راه برای سالار شهیدان مرثیه سرایی می کرد.
پیکر پاک این شهید نیز به همراه دیگر یارانش در قبرستان مسکر آباد به خاک سپرده شد.
شهید حسن خانی
شهید حسن خانی در سال 1318 در روستای جعفر آباد اخوان از توابع شهرستان ورامین به دنیا آمد.
از این شهید بزرگوار دختری به نام معصومه به یادگار مانده است که در زمان شهادت پدرش تنها شش ماه داشت.
خانواده شهید خانی بر این باور بودند که وی پس از قیام خونین 15 خرداد 42 به مدت 6 سال در زندان بوده و همسرش بارها به دنبال او به تهران رفته است، اما پس از یک سال لباس خونین همسرش را آورده و این لباس لا است. به رسم یادبود در روستای جعفر آباد اخوان به خاک سپرده شد
از این شهید بزرگوار که در شامگاه 24 خرداد 42 به طور مرموزی در خون خود فرو ریخت، پیکری به دست نیامد و ظاهراً همراه با سایر شهدای آن روز در قبرستان مسکر آباد به خاک سپرده شد.
انتهای پیام